09 juli 2008

Get romantic!

Överallt så här på sommaren läser man om par som gift sig. Det är bröllops-extra i alla tidningar, bloggar med foton från sitt eget eller kompisens bröllop, klänningar hit, ringar dit, och brudbuketter huller om buller!
Sen går man och ser en film om bröllop. SATC. Carrie i en tylldröm efter den andra.

Det är inte utan att man blir lite sugen...:)

Då kommer frågorna. Stort eller litet. Kyrka eller borgerligt. Vit klänning eller vanlig klänning. Guldring eller Vitguld ring. Köpt bukett eller plockad bukett. Ska jag fria eller vänta på honom. Eller räcker det bra med bara sambo?

Det är som med att bygga hus. Hur ska man kunna välja modell?
Det jag vet är att stackars Tommy inte kommer ha mycket att säga till om..hihi..!

Som av en händelse hittade jag en bloggutmaning på nätet (google), som jag tror skulle passa ämnet!

Hur vill du ha ditt bröllop? Om du nu vill gifta dig?

Här är mina svar! Och tro nu för all del inte att vi SKA gifta oss....Ingen har friat så där direkt även om vi naturligtvis har pratat om det då och då under de här 15 åren ihop! Men det här är bara allmänt spåneri i frågan och en kul utmaning:-D

1. Har du klara planer på var du vill gifta dig?
Jag velar mellan att gifta mig kyrkligt med många gäster, eller enskilt med bara vittnen. Kanske på en strand i Thailand. Eller utomhus här hemma i sverige. Fast kyrkan är ju också fin...ja ni fattar. Kommer aldrig kunna gifta mig eftersom jag inte kan bestämma mig. Fick Tommy bestämma så blev det rådhuset. Och det VÄGRAR jag! Hellre då i trädgården hemma. När den blir klar och vacker:)

2. Vitguld-, silver- eller guldring?
Vitt guld! Absolut. Ganska bred. Kanske matt och blank. Eller bara matt..eller blank...Och några stenar infällda. Diamant eller Briljant spelar ingen roll. Inuti ska det stå nått vackert ordspråk med snirkligt stil, datum och Tommys namn:)

3. Klänningen...Maräng eller Figurnära?
Mittimellan. Beror på hur bröllopet ska vara. Men en enkel modell hur som helst som passar runda former. Tightare liv och lite vidd nertill med litet kort släp. Eller en enkel skir lite vidare linneklänning om det sker borgerligt utan gäster!

4. Har du bestämt, eller drömmer om hur din bukett ska se ut?
Japp! En tight formad bukett med vita, blekrosa och cremefärgade rosor, eller endast en av nyanserna. Eventuellt nått som dekorerar det hela.
Som denna tex:http://bodil-bo.blogspot.com/2008/06/bryllaup.html eller med långt skaft som denna http://www.gamman.se/Galleri.asp?cat=2&ImgID=107&BrudID=56 eller http://www.gamman.se/Galleri.asp?cat=2&ImgID=4423&BrudID=174 eller om jag vill ha en hängande kanske som denna: http://www.gamman.se/Galleri.asp?cat=2&ImgID=4694&BrudID=210

5. Skor eller barfota?
Skor...jag går så illa barfota...såvida det inte är på den där kritvita stranden i Thailand då:) Men ingen klack! Absolut inte. Klarar inte sånt vingel.......!

6. Hår?
Ja helst:)
Och gärna uppsatt. Men inget avancerat. Men gärna hårförlängningar, så det kan bli så där lockigt och fluffigt och lite pärlor här och där. Eller tiara kanske?

7. Hur ska din man vara klädd?
En snygg kostym räcker. Inget frack tjafs..fast han har en...Om det sker ute eller i Thailand (fattar ni att jag helst vill dit nu..hihi?)..så blir det nått enkelt. Linnebyxor och vit vid skjorta kanske? Eller till och med jeans och vitskjorta kan jag tänka mig i så fall!! Ska passa den klänning jag har!

8. Wows?
Nej...två vanliga hederliga JA räcker:)

9. Bröllopsresa?
Ja tack! Fast vi kommer ju förmodligen redan vara i Thailand om man tolkar mina svar..hihi!
Annars blir det nog dit jag vill!

10. Övrigt
Det ska bli ett fint minne oavsett om vi är själva, med några få vänner eller hela tjocka konkarongen! Och självklart så kommer det hålla hela livet:-D

Jag utmanar Annica, Lina på Gården, My White Cottage, Under En Vind och till sist GårdsromantikHavsviken!

Ni som redan är gifta (vilket jag tror några av er är..) får helt enkelt bara berätta hur ert bröllop var på de aktuella punkterna:)

Over and out

4 kommentarer:

Under en vind sa...

Go förmiddag!!

Vilken kul utmaning, roligt att läsa dina tankar!
Jag är ju ogift, men lycklig sambo! Anar att det kommer förbli så, jag vill ha det stillsamma utomhus bröllopet, men mannen vill ha stort kyrkbröllop.....du hur ju dilemmat! fniss.....Jag tackar för utamningen, men väljer att avstå denna....Under en vind bloggen har jag sedan jag öppnade upp den valt att ha mindre privat, och eventuella bröllopstankar känns FÖR privata....hoppas att det är ok!

Ha en go dag! Kramar!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Absolut:)
Ha en go dag själv!

Susanne

Annica sa...

Kul utmaning! Jag antar med glädje giftas-sugen som jag är! Återkommer när jag är klar. Kram A.

kattis sa...

Men tänk att gå där BARFOTA på den skollheta vita sanden i Thailand, du kommer skutta fram! *fniss* Kram!