15 juni 2008

Borta bra men hemma bäst

Hemma igen efter först en vecka i Turkiet, och sen Jontes första skolavslutning i fredags och direkt till Hudiksvall på fotbollscup med Tobbe.

Nu är hela huset upp och nedvänt och fullt av halvt uppackade grejor, tvätten ligger i drivor och orken är obefintlig.
Men det är ju bara någon vecka kvar till sommarsemestern, så det ska väl gå:)

Redan nu har dessutom solbrännan bleknat. Sjutton vad fort det går. Man (inte jag i alla fall) hinner ju inte bli så himla brun på bara en vecka. Dels smorde man ju in sig med solskyddsfaktor (40 på axlar/rygg och 6 på resten av kroppen), och med tanke på att tempen var uppe kring +40 grader, så låg vi ju mest i vattnet eller under parasoll också. Och den lilla bränna man fick bleknar snabbt nu när solen inte vill visa sig här hemma. Märker stor skillnad bara över helgen!

Hoppas på lite sol i veckan så man kan underhålla den färg som är kvar lite i alla fall fram till semestern.

Jonte är mycket brunare än mig, och inte han heller är så där pepparkaksbrun som man brukar vara efter en utlandssemester. Han brände axlarna trots 40 och 50 i faktor och badade med t-shirt i två dagar. Men den färg han har är så där ljust jämn och gyllene och fin!
Jag är så avundsjuk!

Cupen i helgen gick sådär. Tobbes lag var det bättre laget i kvartsfinalen (de vann gruppen och gick till A-slutspel) och hade massor av målchanser förutom den de gjorde mål på. Motståndarna, Timrå, hade en enda chans på hela matchen, och den gjorde de mål på med 1 minut kvar att spela, så resultatet blev 1-1. Straffar blev det och där vann Timrå. Surt såklart, men det kommer nya cuper. Storsjöcupen härnäst i Juli.

Det andra laget kom 4:a i sin grupp och gick till B-final och (tobbes lag är delat i två lag) slutade också cupen med förlust på straffar i kvarten. Även de förde sin match och förtjänade absolut en vinst.
Men killarna längtar efter nästa cup redan, och säger att där ska de i alla fall inte förlora så snöpligt, utan ta hem hela cupen! Bra inställning:) Man ska alltid sikta på stjärnorna!

Nåja. Nu ser jag fram emot en lugn arbetsvecka. Hoppas jag i alla fall:)

Over and out

Inga kommentarer: