05 maj 2008

Piffing

I helgen började jag måla utemöbeln. Det blev svart på trädelarna och stålgrått på all metall.

Tyvärr hade jag ingen kamera, så jag kunde inte fota de två stolar som jag hann med att fixa...men jag tycker själv resultatet blev jättebra, och en stor skillnad från innan, då träet varit slitet och metallen lite rostig!! Ena stolen måste tas en omgång till för att bli helt bra.

Smyg provade igår med nya rosiga dynorna och duken. Oj så fint det kommer bli:)
Nästa gång ska jag fortsätta med de två andra stolarna, och bordet, och dessutom komma ihåg att ta med kameran, laddad och tömd!!
Nu när möblen blir så fin, så blir jag sugen på att måla hela huset....hihi. Men jag vågar knappt nämna det för Tommy...jag får bara suckar till svar;)

Annars blev det lite krattning. Sorken har grävt sönder gräsmattan totalt och det blev nästan bara jord kvar där jag krattade bort alla gångar. Det positiva är att gräsmattan nästan bara är av mossa, så nu slipper vi köra mossrivare;)
Ska fixa jord och gräsfrön nu, så kommer det säkert ta sig igen.
Ska kratta klart nästa gång, och fylla på jord i rabatten och sätta ner alla plantor, som nu stått i en minirabatt i väntan på att den stora ska bli klar.

Och så snart det blivit riktigt varmt ute (så vi kan vädra ordentligt, och torktiden minimeras) ska målningen av storstugan börja. Vitt, vitt, vitt såklart:). Men först ska det tvättas väggar och kvistlackas! Hoppas komma igång nu under maj i alla fall. Får ta en vägg i taget tror jag.

Åkte hem på eftermiddagen. Tobbe skulle på träning.
Lite eftersläntrande renar (de ska ju upp till fjälls igen) uppehöll sig vid vägen och det slår mig varje gång vad dåligt just renar syns på våren. De har som exakt samma färg som det gulgrå gräset uppblandat med grus, när de står där i dikena...Man ser dem just precis när man passerar. Bättre om de står PÅ vägen. För då ser man dem på håll.

På kvällen: TV med match Hammarby-IFK Göteborg...0-0, men en jättebra match. Som Bajen borde vunnit...

Over and out

1 kommentar:

Lallis sa...

Oj vad du har hunnit med:)
Härligt!
Ha en fin kväll, vännen.
kram Lallis