13 mars 2008

Schlager tippa!

Två dagar till final.
Måste ju lägga en liten blänkare och tycka till om finalfältet.....:)

I år är ju 9 av 10 låtar i finalen JÄTTEBRA! Och jag har svårt att välja bort någon.
De som gått till final är följande låtar. Startnummerordning

1. Hero -Charlotte Perelli: Här har vi en superduktig artist som har en superbra låt! Låten ligger högt på min topplista. Jag tror att hon tar hem detta eftersom jag tror att låten tilltalar många musiksmaker och människor i alla åldrar! Låten har en bra chans i stora finalen också!

2.That is were i´ll go- Sibel: En fantastiskt vacker ballad. Kan också vara vinnare! Känslosam, och om hon sätter fast micken i ett ställ och bara står rakt upp och ner med fläkten blåsande a´la Sonya Aldén förra året, så kommer jag börja böla också. Vackert! Och europa gillar ju sånt här så...och det ÄR längesedan en ballad vann den stora finalen! På tiden kanske?

3.Just a minute- Rongedal: Vitaminpiller på prozac! Men låten sätter sig och jag kommer på mig att tycka den är riktigt bra när jag hör den. Kommer få många röster! Bubblare och liten skrällvarning här...!

4.Hur svårt kan det vara- Lina Bengtzing: Är inte överförtjust i Bentzings låtar, även om de flesta sätter sig så jag kan sjunga med i dem...Just denna låt tycker jag däremot är helt OK! Svängig och klämmig, men inte min favorit. Och passar den i stora finalen i maj? Nja..men ändå. Helt OK låt. Kan mycket väl vinna.

5.I love Europa- Christer Sjögren: Nej! Nej! Nej! Denna låt är inte bra. Christer du ska hålla dig till bruna ögon och annat dansbandsjox som du gör riktigt bra, inte försöka göra gala....måtte denna inte vinna! Jättedålig låt. Tyvärr kommer förmodligen östeuropa digga detta om han ändå vinner, och även jag kommer tralla med i refrängen framåt sommaren, men NEJ! Den ska inte vinna...för den ÄR INTE BRA! Tyvärr tror jag inte tanterna i detta land håller med mig...måtte de inte få tag på en telefon när det är dags att ringa.....

6.Thank you- Amy Diamond: En söt och talangfull ung tjej med en given radiohit! Låten är bra, men tillhör inte min topp 5 i denna tävling. I ett sämre startfält hade den kanske varit min favvo, men inte nu. Är dock ungarnas favvo läste jag i nättidningarna....
Hoppas annars att tjejen fortsätter göra trallvänlig pop som denna låt!

7.Empty room- Sanna Nielsen: Klart bästa låten! Är ju lite svag för countrypop. Speciellt i balladform. Men kanske låten inte har så stora chanser i stora finalen. Men ändå. Låtmässigt är detta min VINNARE:-)

8.I lågornas sken- Nordman: Fantastiskt bra låt. Inte bättre än Androlas dock, men i detta startfält är den bland de bästa! Absolut kommer denna låt högt upp när rösterna är räknade! Nordman har återigen en jättebra hit!

9.Upp o hoppa- Frida feat. Headline: Jag blir glad varje gång jag hör och ser detta! En given lågkörare på sommartoppen i år! Tycker den är uppfriskande och kul, men kanske ingen vinnare i detta melodigäng.

10.Lay your love on me- BWO: En hit igen från BWO! Bra låt. Kul framträdande. Sockersöt sångare. Men jag tror inte låten är en given vinnare. Dock en massiv hit. Och jag kommer säkert spela CD:n i bilen!

Alltså. I år är startfältet starkare än på många år! Bara ett bottennapp. Christer....din plats borde Androla ha. Tyvärr! Men det går ju inte....

Min topp 5 är:
Perelli, Sanna, BWO, Sibel och Nordman. Ingen inbördes ordning.

Vem som vinner kan jag inte ens komma överens med mig själv om. Men jag TROR Perelli, och HOPPAS Sanna. Fast egentligen så spelar det ingen roll. Dessa 5 låtar är de bästa helt enkelt. LIKA bra! Fast på olika sätt! Jag är glad vilken som än vinner!

Bäst chans att lyckas bra i stora senare i vår tror jag Perelli, BWO och Sibel har.

Bubblare och skrällvarning till vinst är:
Bengtzing, Amy och Rongedal, som alla tre kommer få massor av röster. Det tvivlar jag inte på.

Bottenskiktet:
Christer!!!!!!!!!!! Och tyvärr, för jag gillar låten...Frida.

Samtliga låtar kommer dock ligga högt på alla listor under året. Sanna mina ord:)

Och hade Androla kommit till final hade de varit en klar 4:a på min topp 5! 3 låtar är bättre än One love!

Over and out

10 kommentarer:

Annica sa...

Jag väljer att inte uttala mig här;-)

Mamma Millan sa...

Hihi;) Kul inlägg!! Helt i min smak ju!!!!

Ja du min topp består av Perelli, Sibel, Bwo, & sanna..med bland dem skulle absolut Androla varit...så sjukt de inte kom med ju!!!

Tror som du...alla 10 bidrag kommer vara vårens hittar ju!!

Sjögren..nej nej nej!!!!!!!!!!!!!

Tror perelli vinner precis som du...Men hoppas hoppas Sibel!!!!!
Söt , lite annorlunda upplägg..tror den funkar bra i stora!!!
Perelli är så typiskt de bidrag vi brukar skicka....o har ju inte haft så stor tur det sista!!!

Bwo tror jag skulle kunna gå super i den stora med ju....bra röst, utsrtålning, show, kläder..o låt!!!

Japp, där fick du "lite" av mina tankar;)

Ska bli enormt kul i allal fall..ser framm emot
L kvällen!!!!!

Millan Kramar
~~~`*'*´~~~

~~* W I T H E ♥ L O V E *~~

SEASIDE LIVING sa...

Så bra skrivet Susanne! Jag håller med dig i princip allt utom Nordman... Kan inte förlika mig med att de slog Androla... grrr! Men jag hoppas på Sibel eller Charlotte, Sannas låt är också jättebra men jag tycker hon är... vad ska jag säga... lite tråkig på något sätt... Menar inget illa, hon är säkert världens underbaraste människa men...

Hur som helst ska det verkligen bli spännande imorgon!!

Ha en skön helg! Jättekram från Jenny

Tidsmästarinnan sa...

det ska bli kul att se resultatet, jag tror du har prickat in det mesta rätt (håller VERKLIGEN med om Christer Sjögren, den är HEMSK! och fastnar tyvärr!)

Jag tycker den låten som vann stora finalen förra året var ganska ballad-ig?

Kraaam och trevlig helg!
S.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Annica: :-)

Mamma Millan: Absolut! Sibel har en jättevacker låt och kan mycket väl ta hem allt. Ett jämt startfält i år!

Seaside: Ja sanna har en bra låt. Och hon kanske är tråkig att titta på, men hon gör låten fantastiskt bra och den är min favvo:)

Sjögren får ju stort stöd nu via Gert Fylking, så jag tror han har mycket stöd i stugorna:)
Och om folk röstar på honom för att de tycker att han är bra och inte för att få bort någon annan eller för att få till en skäll, så är det ju helt OK!

Sen kan JAG ju hoppas att folk inte har, i mitt tycke, så dålig smak;)

Tidsmästarinnan: Haha...ja det är sant! Hade glömt det:) Riktigt bra låt dessutom!

Hoppas nu bara att folk röstar på LÅTEN och hur den framförs.

Inte på vem som är snyggast, sötast, dummast, fulast, tråkigast, roligast, har flest hits eller är mest eller minst ödmjuk:)

Susanne

Anonym sa...

Jag kommer att lägga min röst på den som är mest jordnära, snyggast gör bäst uttalanden och inte är divig. Ingen som tror att den är något för då ska den nog bli varse att det är min röst som räknas. Eller vänta nu det var inte val till kommunfullmäktige, va? Låten? Jamen, just ja!Hihi!

Anonym sa...

Alltså, ovanstående anonym är jag som är sjabbig Susanne. Jag vet inte vad gör för fel, men som sagt jag är inte så hemma i den här världen. Jobbar på det.

Vita tankar sa...

Har inte varit så engagerad detta året i mello (har antagligen bloggat på den tiden istället...) Men de låtar som jag hört gör att jag hejar lite grann på Sanna och BWO, hejaheja vilket som ;-)!

Trevlig fredag!

Kram!

faster atta sa...

Jag har svårt attvälja mellan perelli och sanna.... dött lopp! men jag tycker att fridas låt var lite roligt så hon tippas väl som 3 då, och BWO som 4.

Hanna sa...

Jag håller fullkomligt med dig om dina 5 bästa låtar! Jag kan inte heller enas om vilken som ska vinna =)

Ha en fortatt trevlig lördag!
Kram Hanna