09 oktober 2007

Servett mani

I vår familj förbrukar vi mängder av värmeljus, toapapper, mellanmjölk och ......SERVETTER!!

Jag älskar servetter och köper ett pack så fort jag kommer åt! Tyvärr är det sällan många i varje pack så de tar slut fort! Jag använder dem nästan var dag!
Inte ett dugg miljövänligt anar jag, så jag ska bättra mig där, och bara använda dem till helgdags........

Trots flitig användning har jag lyckats samla på mig några...Jag har allt från Marimekko, Cult, Broste, Pluto, Boa och Sia, till IKEA, Åhléns, ICA och Duni. Och förmodligen det mesta därimellan....
Alla dessa förvarar jag i en korg från IKEA i vårt skafferi. Tommy tycker den tar upp onödig plats, men jag vill ha dem lättillgängliga:-) Och just nu har jag inte såååå många kvar.

Vilket påminner mig om att jag måste uppdatera mig snart:-)

I stugan har jag också ett gäng.
Egentligen önskar jag att jag spart ett av varje sort man köpt. Då lovar jag att jag hade haft 1000 och åter 1000 stycken!!
Samlade nämligen servetter redan som barn. Då smög jag omkring i mormors och mammas lådor och skåp!

Roligast var mormors fin servetter. Små skira saker (förmodligen till mockaservicen...) i tunnt tunnt papper med spetskanter....jag hade några stycken olika, och det är synd att de inte är kvar!! Och tänk bara alla roliga 70, 80 och 90-tals varianter man haft genom åren!!!!!

Over and out

14 kommentarer:

Ljuva ro sa...

hihi! Så gedigen samling du har! Servetter är trevligare än en hushållsrulle på bordet!

Kattfot sa...

Wow vilken samling! :-)

Uppe på vinden sa...

Pj vad många du har i korgen! Här har vi servetter till helgen och hederligt hushållspapper till vardags! *hi hi*....Verkligen synd att du inte sparat som du skrev, hade varit något att vsia upp! Må bäst, kram!

Annica sa...

Här kör vi Torky till vardags. Och sen går det åt några förpackningar våtservetter i veckan:-)

Jag gillar också att duka med sevetter. Ser så stiligt ut. På helgen så blir det servetter även här hemma!

Nicolinas boning sa...

Servettsamlare?!...fniss...jag har jobbat inom äldrevården...och en del tanter samlar av någon anledning på servetter...fniss...men inte olika utan dom grabbar tag i en näve servetter och håller i hårt.
Kram/Birgitta

SEASIDE LIVING sa...

Åh, vad jag känner igen mig! Jag har sååå svårt att passera fina servetter när jag är i någon butik. Jag samlar dem också i en rottingkorg från Ikea, dock inte riktigt samma modell! :)

Kram från Jenny

Tidsmästarinnan sa...

jag samlade också när jag var liten! och jag vet precis vilka du menar, dom där skira vackra små sakerna som möjligen hade förslagit till en lätt baddning av en fin läppstiftsmun, men absolut inte till något kladdigt barn eller rentutav en snytning... :-)
Kram!
S.

Handplockat sa...

det är ju så kul med servetter =)

tycker att man ska förgylla vardagen lite

ha det bäst

MiaMaria sa...

Visst är det härligt med servetter. Men jag har bara några få de går åt som smort!

Må så gott!
Miamaria

Anonym sa...

VAd roligt med så många sevetter ! Min mamma har en samling som hon har kvar sedan hon var barn och det är kul att se på den för det finns ju så många vackra sorter.

Du frågade mig var jag hade köpt mina höga ljuslyktor. Kul att du tycker dom är fina ! Jag köpte dom faktiskt "bara" i en Skog & Trädgårdbutik. Vet tyvärr inte var dom köpt in den ifrån.

Ha en fortsatt trevlig kväll !

Kram Kram
Carina

Karin Krut sa...

Jag är imponerad av bara DEN samlingen i korgen :) jag kan knappt tänka mig så många servetter du har haft ;)
Kram karin

"lilla slottet" sa...

Hej!
Kul att se att det är fler som tycker om att köpa servetter. Visst är det trevligare att duka med det än att ha en rulle hushållspapper på bordet.
ses fler gånger!

Maria-Jag blommar sa...

Din servettsamling ser ut ungefär som min så här "ovanifrån"

Ika sa...

Hälsningar från ytterligare en medsyster :O) Jag har inte lika många som du, men en hel del i allafall. Just nu är Marimekko mina favoriter. De har så många olika att välja bland och de är verkligen "in" nu :O)