08 september 2007

Lördags dessert


Bild: Google sök

Har precis druckit gott rödvin och ätit en middag bestående av ungsstekt lövbitsrullader med pepparot och chevré ost! Riktigt gott! Till det en sallad och strips.

Desserten tog jag med mig hit till bloggen.....

Hallon och blåbärs dröm
4 pers
1 paket frysta hallon och blåbär
4 dl Turkisk yougurt (naturell)
2 msk florsocker
0,5 msk hallonbalsamvinäger
Flytande honung
Lägg bären i en skål. Blanda florsocker och hallonbalsamvinäger till en sås. Ringla över bären och låt stå i ca 1 timme till bären är riktigt tinade. Rör om då och då.
När ni ska äta klickar ni upp 1 dl yougurt per person, dekorera med bärblandningen och ringla över honung.

Over and out

11 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Mmmm... va gott det lät!! Tack för receptet! Och så gott din middag lät! Vackra blomsterbilder i inlägget under!! Ha en fortsatt skön helg!! Mari.

Mitt hem är min borg sa...

Hej "Brunkullan"!!
Men du, vilken efterätt.. Nu börjar det riktigt suga till i magen.. =)
Jag tittade in i stugan.. Den e ju helt underbar.. Vilket sovrum ni har där.. Takkronan är ju en riktig pärla.. Det står på min önskelista.. Jag vill ha en i varje rum..
Kommer snart igen..
Kram!!

EVA AGNES sa...

Mmmmmmmmmm! Smaskens!
Tack för recept. Ska pröva på min testpanel.
Kramar Eva Agnes

Hemma i Ugglebo sa...

Mmmm...det där lät smaskens...
måste prova nån gång..
Du jag läste om din tavelram längre ner....hur gjorde du??
Jag har massor av guldramar som jag har älskat i 15 år. Nu vill jag helt plötsligt måla dem vita. Vet inte alls hur jag ska göra..tänk om man ångrar sig.
Kram Katarina

Lönnergårds Anna sa...

Du det där ser gott ut...mmmmm.

Ja det är väl fiffigt att använda galgarna. Det går bra att pilla det en hushållsrulle oxå och hänga på en krok i köket.

Hoppas att helgen har varit bra!
Kram Anna

Ps jag länkar till dej de e väl ok.

faster atta sa...

Så gott det ser ut! Tack för att du delade med dej av receptet, det är alltid roligt att få nya. Om inte annat så är det ju jättebra med lite nya influenser...

The Devil Makes Work sa...

Hej Susanna,

Thank you for your comment on my blog :-). I have been to Östersund twice! in 2004 and 2005. I went to stay up in Yxskaftkälens near Stromsund? I learnt Husky Dog Sledding in the winter and then came back in the summer. We visited Östersund and went on a lovely trip around the lake. I love it around that area. So peaceful. Someday I would love to live in Sweden. Östersund is very nice.

Uppe på vinden sa...

Så gott det ser ut! Måste prova det nån gång! Ha en skön söndag! Kram!

ingridviola sa...

Oj, måste prova receptet! Tack :)

VÅRT NYA HEM sa...

Åh, så smarrigt!!! Det kurrar rejält i min mage nu... Men mannen står vid grillen så snart ska vi äta grillat kött och klyftpotatis!! Dessvärre blir det nog ingen dessert men ett par rutor mörk choklad slinker nog ner...
Kram på dig!

VÅRT NYA HEM sa...

Såg precis din kommentar hos mig... Rosen är äkta, köpte den i fredags för jag tyckte den var så sagolikt vacker! Färgen är svagt beige, har inget färgnummer eller så då färgen fanns här när vi flyttade in...
Kram igen!