02 september 2007

Badrummet

Nu när det är skurat och rent i badrummet på övervåningen passar jag på att ta några bilder.
Vi renoverade för 3-4 år sedan, och då var jag inne i min romantiska period. Skulle nog inte valt att göra så här idag då jag vill ha lite trendigare. Om jag kunde skulle jag flytta hela badrummet till stugan, för där skulle det passa in totalt:-)
Handfatet "HappyD" från Duravit, och blandaren är från Zazzeri. Båda köpt genom Sanova.
Draperi från IKEA, draperistång och hällor från Åhléns, Duschstång och duschmunstycke från FM Mattsson, Toalett med helt släta sidor, och därmed dolt avlopp, från Gustavsberg. På badkaret har vi tagit bort fronten och målat undderedet med cremefärgad båtlack. De svarta fötterna i plast är tänkt att döljas bakom fasader i ek eller "fusktassar"...
Kaklet på väggarna, i en ljus terracotta och en cremevit nyans, är från Höganäs (utgått) och klinker från Villeroy&Boch.
Vi har elslingor som värmer upp golvet vintertid. Lampa (med dimmer) från Elkedjan. Spegeln som ska upp mellan lampa och handfat är en helt vanlig spegel utan ram från IKEA. Den är inköpt men verkar aldrig komma upp...hihi...
Handdukshängarna i figurform är självhäftande och från Pluto produkter. Handdukar från Coop.
Gästerna har naturligtvis egen krok och handduk:-)
Ett grunt skåp med ekdörr "Nexus" från IKEA, döljer alla badhandukar, krämer, tidningar och annat skräp som ska finnas i ett badrum. På handtaget hänger en badrumsmatta från Himla. Skön att ta ner och kliva på efter ett bad:-)
I det lilla fönstret ovan toalettstolen ett stilleben med fågel och keramikägg från en inredningsbutik som inte finns kvar längre, WigWam. Träbricka med kruka och värmeljuslykta från Cult Design.
Ja vad ska man säga....Inte stylat direkt..haha...nä fy så stökigt det ser ut....
Över badkaret den klassiska hyllan med allehanda schampon, duschcremer och badleksaker till barnen. Döljs tacksamt bakom draperit till vardags:-)
Over and out

5 kommentarer:

Maria sa...

Härligt det ser ut, det riktigt skiner om ditt badrum och luktar gott gör det också....
Välkommen hem du får gärna städa mitt. / ME

Uppe på vinden sa...

Så skönt med nystädat badrum...kommer du hit också?? hi hi....Kram!

Monica sa...

Rättelse :)

Handfat och pelare är från Duravit. Tyskt företag

Blandaren är från Zazzeri. Italienskt företag.

Petitesser du vet.

Svägersk

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Maria: Haha...ja, nu skiner det. Men jag vet ju hur det kommer se ut om bara några dagar...

Uppe på vinden: Ja, det skulle väl vara bra? Men nej, en annan gång. Har nedervåningen kvar. Men det blir väl städat imorgon då, när Jonte är på skolan:-)

Svägersk: Aha....jag antog bara det eftersom det på proppen i handfatet också står zazzeri:-) Men det är klart, den hör ju ihop med blandaren!!
På handfatets ena kant, står Duravit annars, så det var bara en miss av mig:-D

Susanne

Nicolinas boning sa...

Vilket fräscht badrum!
Det är ju både småromantiskt och trendigt ;-)
Kram/Birgitta