06 augusti 2007

Vit färg

Då jag fått frågan i tidigare inlägg om vilken färg jag använde mig av och i vilken kulör så tänkte jag svara på det i ett eget inlägg.

Så sent som för någon vecka sedan var jag själv undrande till vad för färg jag skulle ha. Så jag har lusläst bloggar och frågat mig fram efter tips, och sen frågade jag även på färgaffären.

Jag gillar när det är matt. Riktigt matt, som det blir med bara grundfärgen. Men det är inte så tåligt, och jag tänkte inte måla basmöblerna så det blir så där jätteshabby med mycket skav, så jag målade 1 gång med grundfärg och sen 2 gånger med en halvmatt väggfärg!
Väggfärgen blev jag tipsad om av damen i butiken. Hon använde ofta den med bra resultat just på furumöbler! Och jag blev nöjd jag med!

Kulören är Stockholmsvit. Kan inte färgkoden, men säg stockholmsvit så ska de flesta färghandlare veta. Men det går nog att söka på google också....
Den vita färgen är lätt tonad och inte så där kritvit utan mer åt äggskal.
Jag har använt den halvmatta och den ger ett rätt bra matt utseende tycker jag, även om det gärna hade kunnat få vara ännu mattare...mattheten är 20.
Jag kommer använda samma färg och kulör på väggen sen! Har äntligen bestämt mig för att bryta av med en ljust ljust rökgrå (nästan vit) färg till fönster och fönsterfoder!!

Ibland gillar jag dock det kritvita, och vet att många bloggare jag följer använt sig av den typen av kulör. Med riktigt bra resultat också med tanke på alla fina bilder:-)
Ska måla en spegel och några hyllplan i en kritvit nyans, och då ska jag göra dem mer shabby med sandpapprade kanter mm...ev använder jag mig av några lager grundfärg bara...

När det är dags för att måla köksbord kommer jag nog också lägga ett lager helmatt lack på bordskivan, så det tål vardagsanvändandet......!!

All färg jag använt är vattenbaserad. Det blir enklast så. Ingen färglukt, utan jag målar och behöver inte vädra och kladda med lacknafta!!

Undrar ni mer så fråga gärna:-)

Over and out

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stockholmsvitt känner jag igen men en gång när jag var på en färgaffär här och pratade om den så blev jag inte klok för den personen kunde inte riktigt säga vilken färg det var.

Du har inget nummer eller etikett på burken?

Svägersk

Fredrik Andersson sa...

Bugar och bockar!