26 augusti 2007

Nästan final

OK! Nästan klar med målningen. Väggarna ska målas ett varv till, och även socklarna ska tas ännu en gång. Hann inte ens tänka på att grundmåla garderobsdörrarna och byrån, men nästa helg.........

Så länge kan ni följa med in bakom dessa fönster......
Nu kan man se hur tanken är....Vill nu ha en snygg pläd, några vackra sängkläder, en sänggavel och nått fint på väggarna!!
Fönsterväggen. Stolarna som vi ska ha som sängbord, följde med köpet av stugan. Tror de är leksandsstolar, eller ialla fall liknande kopior av sådana. Nu är de rikligt täckta av både färgdropp, olja och bets...men jag ska måla dem. Vita, svarta eller gråa.....vad tror ni?
En närmare titt på den stol som är minst nedsölad....
Och den andra. Där får Tommys ärvda ljusstakar visa upp sig:-)
Ljusstakarna har faktiskt blivit värderade av ingen mindre än Peder Lamm. Det var i vintras på inredningsmässan här i Östersund. "-De är inte värda nått....max 1500- 2500:- skulle man få på en auktion....."!! Haha...ja för mig är inte de pengarna värt lite ialla fall, men i antikkretsar var de inte nått att ha....fniss.....
Men de ska ju inte säljas, så det spelar ingen roll om de så varit värd massor!!!
Fönstret som tidigare var rödbruntbetsat blev otroligt ljust och vackert i ljust, ljust rökgrått!!! Nu kom blyinfattingarna till sin rätt också!!
De stackars garderoberna har inte fått färg ännu. Ska inhandla en mörkare grå nyans, och sen ska de målas, liksom byrån och spegeln. Spegeln ska bli svart!! Det är ett gamlat fönster från Tommys föräldra hem som hans mamma gjorde iordning för drygt 15 år sedan. Lampan är även den från Tommys föräldrahem. Ljuskronan från min mormors föräldrahem!!
Fortsättning följer.....
Over and out

4 kommentarer:

EVA AGNES sa...

Mmmmmm så mycket härliga grejer i den stugan. Vackert med pärlspontväggar. Och fönstren så fina med sina bågar och ramar.
Stolarnas blivande färg???? Kanske svarta? Hade jag nog gjort.
Ha det bra och kramar
Eva Agnes

Brunkullan med Mosipperötter sa...

EvaAgnes: Ja svarta skulle nog inte bli så dumma!

Susanne

Anonym sa...

ÅHHHHHHHHHHHHH Sus!!! Det blir så fiiiiint!!! Jag vill också ha en stuga och få gå loss med vitfärgen! Vi har träff med kommunen i dag på fm. Har vi tur så står det en stuga "design Susanne" där i strandkanten till våren...Säger dom nej så kan du läsa i tidningen i morgon att Kommunhuset tydligen sprängdes i natt?! Håll tummarna och Kram.

Nicolinas boning sa...

Hallå där... Vilket fräscht sovrum!!!
Stolarna hade nog jag målat i grått, tror jag...
Ser fram emot fortsättningen ;-)
Birgitta