15 augusti 2007

Nedtrappning

Har varit iväg med Jonathan till barnmottagningen nu på förmiddagen. Vi går ju en gång om året och kollar upp förkylningsastman.
Han har varit rätt bra sista året. Klarat förkylningarna bra, med några extra inhalationer av medicinerna (Airomir, Pulmicort och Singulair). Förr var det massor av extra inhalationer och sen slutade det ändå på akuten och vidare till barnavdelningen.....Sen han var 4 kan jag inte komma ihåg att vi har varit in på akuten en enda gång!!!! Peppar, peppar!
Nått besök på Hälsocentralen, men inte mer!

Efter lyssning på lungor och hjärta (som lät jättebra), blev det vägning (23,5 kg, precis mellan normalkurvan och strecket över..) och mätning (121,5 cm, ett streck över normalkurvan).
Det var bra värden, då det visar att astman inte tagit energi från tillväxten!!

Det beslutades också att han ska sluta med sina tabletter (Singulair) som han tar 1 tablett/kväll. Och om det verkar gå bra, kan vi till våren även trappa ner på Pulmicortet från 2 puffar morgon och kväll till 2 puffar på morgonen och 1 puff på kvällen. Efter ett par veckor ytterligare till enbart 2 puffar på morgnarna!

Det skulle vara underbart om det kunde fungera, så han klarar sig med mindre medicin!
Ska tillbaka under vintern för en första efterkoll efter nedtrappningen.
Till dess ska vi köra hårt med att träna blåsa i Pef-mätaren vi har hemma. Tekniken fungerar inte riktigt för att han ska kunna testas i en spirometer (heter det så?).
Men nu ska här blåsas på kvällarna:-)

Over and out

3 kommentarer:

Annica sa...

Härligt! Sjuka barn är inget man önskar ngn. Vi ska dit på fredag.

Camillas lockar sa...

Vad härligt! Håller tummarna för en frisk höst, lyckad nedtrappning och härliga tider!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Annica: tummar och tår:-)
Camilla: Jag med...men...just precis snörvlades och hostades det till i jontes rum...oh nej! Tänk om han blir förkyld just i denna stund! Efter bara 2 dagar på fritids......:-(
Kan ju inte väcka han och fråga precis....

Susanne