10 augusti 2007

Antiklimax

Aldrig har jag velat göra om så mycket hemma som nu. Möblera om och köpa nya gardiner, kuddar, plädar och några blockljus.
Och aldrig har ungarna behövt så mycket i klädväg!
Inga pengar till inredning denna månad alltså. Hur ska det gå?

Tobbe har dragit iväg nästan 1 dm i sommar och är nu runt 175 cm lång. Detta innebär att de flesta byxor är för korta eller åtminstone kommer de bli närmsta tiden! Nästan alla långärmade tröjor slutar en bit upp på armarna, och midjan på samma tröjor sitter så högt att han man kan tro att han snott dem av en dansare! (Dansare brukar ju klippa av tröjor runt navelhöjd...man tittar väl på "so you think you can dance"....:-) ).

Jonte å andra sidan har också växt. Även hans kläder kommer förpassas ut på Blocket eller skänkas bort till vänner. Ja. Några spar jag...sådana där som man bara inte kan göra sig av med!

I helgen kommer jag alltså gå igenom de kartonger jag har i förrådet med Tobbes gamla kläder för att se vad som kan komma till användning. Jag spar bara hela, rena och nästan oslitna kläder, resten åker obarmhärtigt på soptippen, eller skänks till tex Röda Korset (hela och rena naturligtvis, men ibland något urtvättade...).
Räknar inte med att det finns så mycket som finns kvar i denna storlek som behövs. Ungar tenderar ju att slita mer på kläder ju äldre de blir.....!
Sen ändras ju smaken också. Inte allt som duger i mig. Jag är riktigt kräsen när det kommer till ärvda kläder......Det är ju 7 år mellan ungarna och modet ändras!!

Pengarna efter räkningarna kommer denna månad oavkortat (hm....ja...någon liten grej behöver även jag i klädväg...) läggas på ungarnas kläder!
Ska genast gå igenom postorderfirmorna på nätet, och sen när barnbidraget och lönen kommer blir det storshopping på stan. Polarn (som har outstanding kvalitet, blir det vid köp av långkalsonger, ytterplagg och mössor!! Oslagbara när det kommer till att kläderna fortfarande efter en tid kan ha ett andrahandsvärde!!!!) blir det såklart. Och Hennes, J-store (jc boys and girls), Kapp-Ahl och nån sportaffär!
Till Tobbe måste vi börja gå på vuxenkläderna, när 170 inte funkar längre....!!

Hm...
Detta innebär alltså att jag måste göra en storrensning i garderoberna i helgen.........Hur ska jag då hinna vara sjuk, och ligga på soffan och äta praliner?

Over and out

3 kommentarer:

lillasysteryster sa...

Höst med skol- och dagisstart innebär alltid en massa utgifter. Är det inte kläder så är det väskor eller skor. Sällan finns det pengar över till sådant man verkligen vill ha!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Lillasyster: Ja! Tur att jag gillar shoppa barnkläder:-)

Till Tobbe blir det värre. Mycket dyrare nu när han kräver vuxenkläder och skor, och lite svårt att hitta nått som passar en 13-åring och ändå inte ser för "vuxet" ut!! JC går ju och Carlings. Hennes också, men i övrigt är det idé torka.

Tur han är sportig, så det blir mycket den stilen av kläder! Han gillar inte skjortor å sånt så mycket. Inte så inne på skatestilen heller...

Susanne

Annica sa...

Man borde få högre barnbidrag höst och vår när garderoberna behöver förnyas! Dyrt dyrt..

Apråpå andrahandsvärdet i POP kläder så verkar det inte finnas någon hejd på vad folk betalar. Nästan nypris. Ännu en anledning till att handla på Polarn (jag brukar säga det till Magnus!)

Jag köper mycket begagnade POP kläder på Tradera och det syns knappt att det är använt!