27 juni 2007

Sommrig bål



Till midsommar gjorde jag en bål.

Riktigt god blev den också. Den skymtar här på bilden. I Ulrika Hydman skålen nere till höger.


Brunkullan med Mosipperötters Midsommarbål


Räcker till ca 20 glas


4 Citroner

1 liter jordgubbar

2 l flädercider (alkoholfri)

1 flaska mousserande vin (gärna rosa!)

1 dl outspädd apelsinjuice

Några blad citronmeliss

is


Skölj och skiva citronerna. Försök få bort så många kärnor som möjligt.

Skölj och dela jordgubbarna i halvor.

Häll flädercider, vin och apelsinjuice i en stor skål. Dekorera med citroskivor och jordgubbshalvor. Toppa med lite citronmeliss

Låt dra i ca 20 minuter. Lägg i lite is och servera dina gäster!
Over and out


2 kommentarer:

Tingeltangel sa...

Detta recept måste sparas och prövas. Snygg skål du serverade i också.... Tack för din uppmuntrande kommentar till mig. JAg tror också att det kommer att bli snyggt då det är klart.

Susanne sa...

Gött det låter och framför allt ser ut! Detta recept ska göras, smakas och avnjutas. :-)