Det blev av! Men det blev andra kakor. Havrekakor!
Och igår blev det 2 rabarber smulpajer och en rabarberkaka.
Och nej! Jag har inte bakat in spyflugor i kakorna....det är russin!! Haha..
Recept:
250 g margarin
3 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl havregryn
2 dl russin
5 dl vetemjöl
Ev. rivet skal av 1/2 apelsin (använde jag mig inte av denna gång).
Rör rumsvarmt matfett och socker till jämn smet. Tillsägg ägget och bakpulver och rör ihop. Tillsätt gryn, russin, (apelsinskal) och Vetemjöll. Rör ihop med elvisp till en jämn smet.
Rulla ihop bollar och lägg glest på smord form eller bakplåtspapper. Tryck till "bollen" något på mitten. Storleken på bollen avgör hur stor kaka det blir.
Receptet ska räcka till ca 35 st små kakor, alt 15-20 st stora kakor.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 8-10 minuter. Alternativt 175 grader i 10 minuter i varmluftsugn.
3 stjälkar rabarber
3/4 dl socker
Skär rabarber i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg i en skål och strö över sockret. Efter 2 timmar har rabarbern vätskat av sig. Sila och lägg rabarbern i en smord pajform.
Gör smuldegen
3 1/2 dl mjöl
1 dl havregryn alt. kokosflingor
1 dl socker
150 g margarin
Blanda mjöl, socker och havregryn (kokos). Tillsätt margarinet. Finfördela till grynig massa. Fördela över rabarbern.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter, tills pajen har fin gyllenbrun färg. Servera med grädde, vaniljglass, vaniljvisp eller marsansås.
Favoriten är att vispa 2 ägg med 1 dl socker till fluffig smet. Vispa 3 dl grädde. Rör ihop med äggsmeten och smaka av med lite vaniljsocker.
Smaskens!!
Bild på havrekakorna:-)
Over and out
4 kommentarer:
Vad du bakar och fixar! :-) Här har vi skolavslutning imorgon. Har bakat kakor och tårtor ikväll.
Er stuga är verkligen jättemysig.
Må så gott!
mm vad gott! Det är kul att baka!
Nu fick jag ångest. Jag behöver baka inför Olivias kommande barnkalas ju.... Kan du komma hit och fixa det? ;-)
Susanne: Tack!!
Spetsosnor: Ja ibland är det kul att baka. När man lyckas....
Lillasysteryster: Ja visst!!:-)..Nej, men du kan få recepten som jag just uppdaterat med:-)
Lycka till
Susanne
Skicka en kommentar