29 maj 2007

Radhusets entré

Här kommer lite bilder på min radhusentré som jag fixade iordning med lite blommor i helgen. Alla foton tagna igår kväll.

Första bilden är på en morsdagsros jag satt i en hög grå lite "shabby" kruka tillsammans med blå hänglobelia. En riktig närbild får ni här!!

Andra bilden blir en närbild på blomlådorna under köksfönstret. Lådor köpt på Dvärsätts blommor. Finns även på Hamngatan 12 och NK i Stockholm. Säkert på fler ställen också...
Jag har komponerat lådorna på följande sätt. På varje ytterkant har jag vit Bacopa, sen lilarosa hänglobelia och rosa pelargon. I mitten står längst bak en vit margurit och längstfram en vit hänglobelia.
Inte så mycket som blommar än. Men ska återkomma med bilder längre fram i sommar!!

Under hallfönstret hänger ytterligare en låda. Denna gång i vitt. Här tronar än så länge en buxbomboll i plast.....brukar ha hängflitigalisa här men i år tror jag det får se ut så här!!

En bild på båda lådorna samtidigt.
Och en bild på hela entrén till vårt lilla radhus. I ampeln som är en färdig mix jag köpt finns bla hänglobelia, hängpetunia, fuschia och några blommor till. Tonerna är lila, rosa.
Kransen på dörren är egentligen en julkrans köpt på Åhléns, men den är sprucken i alla små röda bär så den är mer vit än röd, så den får hänga kvar!
I de små krukorna framför urnan med rosen har jag penséer, en stickling av änglatrumpet och en halvdöd orkidé som jag hoppas ska tillfriskna snart..
I den gamla kopparkitteln under fönstret har jag violer.
Även morsdagslyktan syns:-)
Dörrmattan har några år på nacken och är köpt på COOL.


4 kommentarer:

Susanne sa...

Snygga blomlådor. Passar jättebra till huset! :-)

Anonym sa...

Vad fiiint!!! Och du...vad tror du...ska vi ta och greja lite hos mig snart? Och DEN HÄR GÅNGEN blir det såååå lättskött sen! JOHO!!!
Kjaaaaaaam

Susanne sa...

Anonym som jag gissar är AC..? Och gissar också att det vi ska greja med är rabatten....i år igen:-)

Men denna gången ska det grävas ur riktigt och läggas duk. Sen ny jord och duktigt tvättade rotsystem på de perenner som ska tillbaka.
Funkar inte detta ska jag komma med en tunna round-up nästa år och utrota skiten;-)

Susanne

Annica sa...

Kul att du lägger ut bilder nu Susanne! Du har så fint hemma *avis*