22 februari 2007

Skaldjur

Calamare? Någon?

Wokad bläckfisk
2 Portioner

1 pk Djupfryst bläckfisk (450 g)
1 Vitlöksklyftor, ev 2 st
2 tb Olja, gärna raps
Lite salt och peppar
1 ts Finhackad färsk timjan ELLER 1/2 ts -torkad timjan
1 tb Finhackad persilja

Tina bläckfisken. Rensa och skölj den. Skär den i skivor. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs vitlöken lätt i oljan, ta sedan upp den (den har gett tillräcklig smak). Höj värmen och lägg i bläckfiskringarna. Låt dem fräsa 1-2 minuter under omrörning. Salta och peppra och strö över timjan och persilja. Servera genst med citron att droppa över och vitt bröd att äta till.

Over and out

1 kommentar:

Annica sa...

Sugen man blir när man ser den bilden!!

Annars gillar jag bläckfisk. Och andra skaldjur.