14 augusti 2006

Helgen i korthet

Fredag: Jobbat till 16.30. Hem, sen snabbt iväg hela familjen och plockade 18 liter jordgubbar på Rödön.
På kvällen var jag och Tobias på bio. Pirates of the Carribeean II..Superbra var den. Ettan är en av mina favvofilmer. Johnny Depp´s karaktär som piraten Jack Sparrow är helt uniktbra. Lite ständigt på tura och väldigt fjollig!! Varför får han inte en Oskar för den???
Tvåan var om möjligt ÄNNU bättre än ettan...Slutet gör gällande att trean är pågång! Hurra!
Natten gick åt till rårörning av jordgubbar och styckinfrysning av desamma...

Lördag: Lugn förmiddag och sen lämnade vi Jonte hos grannen och for iväg på Barnens Hus och köpte födelsedagspresenter. Jonathan fyller ju 5 den 20:e!!
Passade även på att storhandla. Skönt att göra utan barn!
Kvällen bestod mest av förberedelser inför söndagens fotbollscup. Sen skulle inget kunna stoppa mig från att titta på "In to the west" som går på 5:an 20.00-21.50 varje lördag. En kanon serie i 6 avsnitt, producerade av Steven Spielburg, om 1800-talets USA med de vitas våldtäkt på indianernas land, folk, sed och bruk som huvudämne!
Serien speglar händelserna från både indianernas och de vitas sidor, med alla missförstånd och händelser som får respekive sida att handla som de gör. Ingen sida förskönas, men kontentan blir ändå att man står på indianernas sida i slutändan.
Likheten mellan oss "svenskar" och samerna är slående!

(Visste ni att samerna och indianerna föresten är torligen samma folkslag? Ungefär samma sätt att leva. Tipi/kåta, Medicinman/shaman, trumma/trolltrumma, indianfjädrar/samemössa med tofsar, flytta sig efter buffelhjordarna/renhjordarna, nomadlivet i stort, utseende mässigt, liknande språk...osv.osv!!
Träffade en kvinna i umeå 2001, som forskade i detta. Hon var själv same och hade nära samarbete med några Nordamerikanska indianstammar där de gemensamt forskade i troligheten att de egentligen tillhörde samma urstamsbefolkning som spridit sig över norra jordklotet från Asien och vidare västerut. Därav ungefär samma religion och sätt att leva. Övriga "svenskar" har däremot huvudsakligt ursprung från europa och norligaste afrika i huvudsak)

Jag gråter när avsnitten är slut, för jag vill inte att det ska ta slut! Ett avsnitt kvar bara och jag gruvar mig redan. Måste ha denna serie på DVD när den kommer ut. För det gör den väl??!!

Söndag: Orrviken cup. IFK Tigers och IFK Tottenham (som är två lag som tränar ihop i vanliga fall, och kommer bli samma lag nästa år. Dessutom hade båda lagen några spelare från det andra laget med i lagen...om ni fattar...) spelar cupen i P-12. Det är den äldsta gruppen. Tigers har spelat cupen 3 eller 4 år i rad.

Samling 7.30. Första matchen 8.30. Efter 1 oavgjord och 2 vinster i gruppomgången innebar det seger i gruppen. Semifinal vann de med 1-0 mot Ås och tillslut stod Tigers (med 3 Tottenham killar) som segrare efter 2-0 mot Mörsil i finalen!! IFK Tottenham (med 3 tigers spelare) åkte tyvärr ut redan efter gruppspelet. Tråkigt, men nästa år är vi ju samma lag så....!!!!!
Kul så här sista året med Tigers, att killarna fick vara med och vinna på Orrviken Cup!! Glädjescener och posering med bucklan innan hemfärd klockan 18.00.
En heldag med andra ord!
Kvällen blev lugn med upppackning och vila.

Hur har er helg varit??

Over and out!

Inga kommentarer: